Werk en mantelzorg combineren

Gaat u iemand verzorgen of verzorgt u naast uw werk al iemand die ziek is? Steeds meer mensen zorgen naast hun werk intensief voor hun zieke partner, vader of moeder, kind of vriend(in). Dit is een zware last voor iemand die fulltime werkt, maar ook voor iemand die parttime werkt kan dit al zwaar zijn. Naast het emotionele gedeelte kan mantelzorg voor iemand die u lief is u slopen als u niet ook goed voor uzelf blijft zorgen. Want zolang u niet goed voor uzelf zorgt, bent u naar verloop van tijd ook niet meer in staat om voor een ander te zorgen. De combinatie van vaak heel verschillende taken, thuis en op het werk, trekt een zware wissel op uw functioneren. Overbelasting ligt dan gauw op de loer. Hoe houdt u dan alle ballen in de lucht? En hoe blijft u op het werk en thuis in de verzorging zorgen voor kwaliteit? Een Weg & Wijs Training van BartN Trainingen biedt inzichten en handvatten waarmee u ervoor kunt zorgen dat u uzelf niet voorbijloopt.

Waarom een Weg & Wijs Training volgen?

Een Weg & Wijs Training is bedoeld voor mensen die een betaalde baan combineren met intensieve mantelzorg voor hun partner, ouder(s), kind of vriend(in). Tijdens de Weg & Wijs Training leert u werk en mantelzorg evenwichtig in uw leven te krijgen, zodat alles tezamen u niet boven uw hoofd uit stijgt. Het is fantastisch dat u mantelzorg en werk naast elkaar wilt doen, maar dit moeten niet de twee dingen zijn die uw leven overnemen. In deze training kunt u leren om evenwicht te vinden tussen werk en privé.

De balans vinden is een kwestie van uzelf een andere manier van combineren aanleren. Werk en mantelzorg zijn prima te combineren blijkt uit de praktijk, maar wel op één belangrijke voorwaarde: dat u én uw werkgever daar bewust mee omgaan. U staat er nooit alleen voor en zo moet u zich ook absoluut niet voelen. Samen lukt het beter dan alleen. Door de zorgtaken die u naast uw werk verricht te bespreken en te erkennen, zal dat werkbare oplossingen opleveren. Er bestaan veel (verlof)regelingen, plus talloze flexibele aanvullingen daarop, die je de mogelijkheid geven een gezond en duurzaam evenwicht te bereiken tussen werk en privé.

Over de training

In de trainingen van BartN Trainingen staat communicatie altijd centraal. Bij de Weg & Wijs training staat de balans tussen mantelzorg en werk specifiek centraal. In een all-inclusive arrangement van een midweek op een mooie locatie in Nederland of Europa leert u welke hulpmiddelen uzelf kunt inzetten vanuit uw eigen netwerk en over welke tools uw leidinggevende kan beschikken om overbelasting te voorkomen. Daarnaast biedt de training veel ruimte om te ontspannen en weer op te laden, zodat u inziet hoe belangrijk quality me time is om prettig mantelzorg en werk te combineren.

Respijtzorg

Voor deze training kun je gebruik maken van respijtzorg (vervangende mantelzorg). De mantelzorgmakelaar kent alle mogelijkheden en verzorgt de aanvraag bij de gemeente of zorgverzekeraar.

Wil je meer weten over de mogelijkheden neem contact met ons op. Contactformulier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.