Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

Wilt u een weerbaarheidstraining volgen bij u in de buurt? Bij BartN Trainingen kunt u een weerbaarheidstraining volgen en leren om kalm te blijven in een gespannen situatie. Het is absoluut prettig om weerbaar te zijn en makkelijk om voor uzelf op te kunnen komen zonder dat u direct uit uw slof schiet of juist dichtklapt. Mensen die weerbaar zijn, weten hun eigen grenzen duidelijk aan te geven en tegelijkertijd die van de ander te respecteren. Wilt u ook leren hoe te handelen in spannende of zelfs bedreigende situaties? U leert het in onze training waarin weerbaarheid centraal staat. U kunt zich individueel of als groep collega’s opgeven.

Wat doet BartN Trainingen?

BartN Trainingen verzorgt trainingen, cursussen en workshops voor mensen die werken met mensen – professioneel, als vrijwilliger of privé. En dat doen wij nét even anders. Met onze diverse soorten trainingen kunt u zich ontwikkelen om uw werk in het vervolg nog beter te doen. Onze trainingen zijn allen gericht op communicatie en uiterst geschikt voor mensen die werken met mensen in de dienstensector, zorgverlening, mantelzorg of als vrijwilliger ergens aan het werk zijn.

Wat houdt de weerbaarheidstraining in?

Iedereen komt weleens in situaties terecht waarin het belangrijk is dat u op de juiste manier handelt richting de persoon tegenover u. Soms vertonen mensen grensoverschrijdend gedrag, dat kan uitmonden in verbale of fysieke agressie. Onze instinctieve reactie is dan vechten of vluchten, maar dat is geen van beiden een optie wanneer u op de werkvloer staat. Dan is het juist belangrijk dat u kalm blijft, de touwtjes in handen houdt en weet hoe u zich moet weren indien echt nodig.

Tijdens de weerbaarheidstraining ontwikkelt u uw persoonlijke weerbaarheid. Dat wil zeggen dat u allereerst leert om kalm te blijven. Dat is absoluut een vereiste als een situatie spannend wordt. Een coach leert u kalm te blijven door u ademhalingstechnieken en communicatieve vaardigheden te leren om potentiële conflicten te kunnen voorkomen met een kalme reactie. Wat leert u verder?

  • U leert observeren en vroegtijdig signalen herkennen van verschillende soorten agressie en grensoverschrijdend gedrag;
  • U leert reflecteren op uw eigen (non-verbale) houding;
  • U leert voorzorgsmaatregelen en over veiligheid en protocollen;
  • U leert zelfverdediging;
  • U leert samenwerken in noodsituaties (ideaal bij een training met collega’s);
  • U oefent met cases uit uw eigen dagelijkse praktijk en zo bouwen we samen aan uw zelfvertrouwen en ervaring.

Training weerbaarheid van kwaliteit

Onze weerbaarheidstraining is gegarandeerd van een hoge kwaliteit. Wij bieden diverse soorten trainingen voor mensen die werken met mensen, maar voor iedere training werken bij met zzp’ers die gespecialiseerd zijn in de training die zij geven. Iedere trainer heeft dus een eigen vakgebied en dat is uniek bij BartN Trainingen.

Al onze trainingen verzorgen we ook incompany (intern) voor zowel grote als kleine groepen medewerkers binnen organisaties. Zie het als waardevolle teambuilding waarbij u met collega’s de onderlinge samenwerking verbetert. Uiteraard zijn onze incompany trainingen geheel op maat gemaakt, waardoor we ook altijd bedrijfsspecifieke doelen kunnen behandelen.

Inschrijven voor weerbaarheidstraining

Bent u geïnteresseerd in een weerbaarheidstraining met collega’s of als individu in een groep met andere geïnteresseerde individuen? Voor een training weerbaarheid kunt u zich aanmelden door contact op te nemen. U kunt ons direct bellen, handig als u bijvoorbeeld nog vragen heeft, maar u kunt ook altijd het contactformulier invullen of u inschrijven via het formulier op de website. Wanneer u het formulier invult, bent u met zekerheid ingeschreven. Onderaan de diverse trainingen vindt u meer informatie over de prijs, locatie en de dag waarop de training valt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.