Vitaliteitsprogramma’s

Vitaliteit op maat voor jouw organisatie, omdat het anders kan.

Terwijl zorginstellingen veel plannen maken en uitvoeren om nieuwe medewerkers te werven, vertrekken er tege-lijkertijd ook tienduizenden zorgmedewerkers per jaar. Een hoge werkdruk in de zorg zorgt voor stressklachten en burn-outs bij mensen die het belangrijkst zijn voor zorgorganisaties: de medewerkers die met de cliënten werken. Om te zorgen dat deze klachten worden teruggedrongen en het verloop in jouw zorgorganisatie minder wordt, heeft BartN Trainingen een speciaal vitaliteitsprogramma voor zorgorganisaties ontwikkeld.

Vitaliteit is de basis van een gezonde werkomgeving Je bent meer op je werk, dan thuis. Daarom is het van
onschatbare waarde om met een fijn gevoel naar huis te gaan. Een gezonde werkomgeving met voldoende aandacht voor vitaliteit om vitaal te blijven binnen je werk, maar ook vitaal te worden binnen je werk. Een propositie die helpt om nieuwe medewerkers te werven,
maar ook zeker om ze te behouden. Omdat vitaliteit meer is dan een dagelijks stukje fruit en korting op de sportschool, hanteren we drie focusgebieden:

  • Mentale vitaliteit
    Omgaan met emoties, gebeurtenissen relativeren en reageren op stressvolle situaties.
  • Fysieke vitaliteit
    Zorgen voor voldoende beweging, gezonde voeding en een goed rust- en ontspanningspatroon.
  • Sociale vitaliteit
    De factoren die belangrijk zijn voor ons zoals sociale activiteiten, motivatie, inspiratie en voldoening.

Hoe we jouw werkomgeving vitaler maken

Preventie en helpen genezen, dat is het doel van ons aanbod. Alle programma’s die we aanbieden zijn op maat en bepalen we samen met de werkgever en werknemer – want iedere organisatie is anders en iedere organisatie heeft andere behoeftes. We kijken naar de vraag die leeft binnen jouw organisatie, zowel op managementniveau als op medewerkerniveau en daar stemmen we onze aanpak op af.

Op- en ontladen op het werk

Binnen je werk moet je jouw batterij kunnen opladen. Samen met de medewerkers kijken we wat ze nodig hebben om lekker in hun vel te blijven zitten. Vanuit daar kijken we naar de kansen op locatie – welke mogelijkheden zijn er met de beschikbare ruimte en hoe toveren we deze ruimte om tot een vitaliteitsruimte? Denk bijvoorbeeld aan de powernaproom, een boksring of een algehele recreatieruimte!

Vitaliteitscarroussel

Voorkomen is beter dan genezen. Om uitval te voorkomen binnen jouw organisatie, hebben we een breed aanbod aan korte workshops voor jouw medewerkers, gericht op de pijlers mentaal, sociaal en fysiek. Het doel? Medewerkers handvatten geven om zelf grip te krijgen op hun vitaliteit, zodat uitval voorkomen wordt. Op een laagdrempelige manier vitaler worden, dat wil toch iedereen.

Ont-Stress 4-daagse

Soms gaat het fout. De grens wordt overschreden en iemand valt uit. Met behulp van hypno-therapeuten, cognitief gedragscoaches, NLP-trainers zoeken we de verdieping op. In 4 dagen tijd ga je (begeleid) op zoek naar jezelf, je leert je grenzen kennen en je weet na vier dagen het beste hoe je met je eigen grenzen om kunt gaan – zodat je er niet meer overheen gaat.

Samen bouwen aan de vitaliteit bij jouw organisatie?

We gaan graag samen met jou aan de slag om de behoeftes op de werkvloer te toetsen en maken op basis daarvan een passend advies voor jouw organisatie. Niets is in steen gehouwen, vooral niet als het om de vitaliteit van je medewerkers gaat. Neem contact op voor meer informatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.