Training Weerbaar op de Werkvloer

Lastige mensen, we hebben er allemaal weleens mee te maken. Een verwarde cliënt op de gang, een intimiderende chef bij je bureau, een boze klant aan de balie… Soms vertonen ze grensoverschrijdend gedrag, dat kan uitmonden in verbale of fysieke agressie. Hoe reageer je? Onze instinctieve reacties, vechten of vluchten, zijn geen optie als je aan het werk bent. Een sterke weerbaarheid is nodig om angstige situaties de baas te blijven.

Een andere manier van reageren
Weerbare mensen weten waar de grens ligt. Ze zijn in staat hun eigen grens duidelijk aan te geven en die van anderen te respecteren. Ze kunnen weerstand bieden aan bedreigingen en bezitten vaardigheden om zichzelf en anderen te verdedigen. Adequaat handelen in spannende situaties vraagt regelmatige oefening. Het is belangrijk je weerbaarheid te blijven trainen, zodat lichaam en geest de reflexen onthouden en je in real life kunt teruggrijpen op de herinnering.

Voor wie?
De training Weerbaar op de Werkvloer is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met fysiek en/of emotioneel bedreigende situaties. Bijvoorbeeld aan een balie, in het contact met klanten en binnen zorgorganisaties. De inhoud van de training stemmen we zorgvuldig af op de soorten van bedreigingen in de specifieke werkomgeving van de cursisten.

Wat leer je?
Jezelf kennen. Controle houden over een spannende situatie betekent gebruikmaken van je natuurlijke kracht en kwaliteiten. Je leert observeren en vroegtijdig signalen herkennen van verschillende soorten agressie. Je leert wat jouw primaire reacties zijn op spanning en hoe je die constructief kunt inzetten en uitbouwen. Bij een incompany training leer je ook wat de primaire reacties van je collega’s zijn en hoe je elkaar kunt versterken. Je leert communicatieve vaardigheden om conflicten in de kiem te smoren en technieken om situaties te de-escaleren. We besteden aandacht aan voorzorgsmaatregelen, veiligheid en protocollen, zelfverdediging, groepsdynamiek en samenwerken in noodsituaties. Door cases uit jouw dagelijkse praktijk te oefenen, bouwen we aan je ervaring. Je gaat zelfvertrouwen voelen én uitstralen. Na afloop ben je in staat om verbale en fysieke bedreigingen met kracht tegemoet te treden en onveilige situaties te voorkomen.

Wij waarborgen een fysiek en emotioneel veilige leeromgeving met twee ervaren trainers.

De training
  
Deze training bieden wij ook incompany aan. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.  Contactformulier

Trainers Dirk Barten en Yolanda van Grieken

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.