Training Ont-Moeten


Onze dagen zitten overvol. We moeten werken, netwerken, de huur of hypotheek betalen, kinderen opvoeden, de was strijken, boodschappen doen, familie bezoeken, gezond eten, vriendschappen onderhouden, bewegen, vakanties boeken, afval scheiden en voldoende slapen. Onze mailbox stroomt over en iedere dag ligt er weer een krant op de mat. We moeten zo veel dat we bijna vergeten wat we willen. Maar tijd om daarover na te denken is er niet… Hoeveel ballen houd jij in de lucht? En hoe lang houd je dat al vol? Of kunnen we beter vragen: hoe lang houd je dat nóg vol?

Een andere manier van kiezen
Veel ballen in de lucht houden vraagt constant denkwerk. Jongleren lukt nu eenmaal niet op de automatische piloot. Dat heeft twee nadelen. Denken kost enorm veel energie, dus raak je snel uitgeput. Bovendien geldt: hoe meer je denkt, hoe minder je voelt. En daar ligt de sleutel tot verandering. Met een leeg hoofd kun je beter luisteren naar je lichaam. Wat voel je? Dat schept ruimte om te ontdekken waar je behoefte aan hebt. Wat wil je? Zodra je dat weet, kun je bewust kiezen hoe jij jouw leven wilt invullen en welke taken je op je schouders neemt. Om die vervolgens met meer energie en plezier te volbrengen.

Voor wie?
De training Ont-Moeten is bedoeld voor mensen die overspoeld worden door een overvloed aan verplichtingen en het gevoel hebben dat ze meer overleven dan leven.

Wat leer je?
Je herstelt de verbinding tussen hart, hoofd en lichaam. Door ervaringsgerichte oefeningen en theoretische inzichten leer je weer contact te maken met je lijf en vroegtijdig signalen van stress te herkennen. Tijdens fysieke activiteiten als een wandeling of boottocht brengen we de theorie meteen in de praktijk. Je gaat aan de slag met jouw eigen waarden en overtuigingen en leert hoe je die, met twee benen op de grond, in je dagelijks leven kunt toepassen. Ademhalings-, bewegings- en ontspanningsoefeningen leren je meer te ‘zijn’ en minder te ‘doen’. Na afloop ben je in staat zelf het evenwicht te bewaren tussen inspanning en ontspanning, beweging en rust.

De training
De training Ont-Moeten bestaat uit twee dagen.
‘Deze training bieden wij ook incompany aan’. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. Contactformulier

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.