Training assertiviteit volgen?

Zou u best graag wat sterker in uw schoenen willen staan zodat u beter voor uzelf kunt opkomen op de werkvloer of in uw dagelijks leven? Dan is een training assertiviteit iets voor u. Een assertiviteitstraining kan u helpen om meer zelfvertrouwen te kweken waardoor u zich niet meer ongemakkelijk voelt wanneer u uw mening moet beargumenteren of wanneer u kritiek krijgt. Deze training van BartN Trainingen helpt jou om je rug (ook) recht te houden in situaties waar anderen dat al doen. Hoe heerlijk zou het zijn als u ook ontspannen kunt omgaan met (werk)situaties die u nog lastig vindt?! Wij gaan u daarbij helpen.

Over BartN Trainingen

BartN Trainingen verzorgt trainingen, cursussen en workshops voor mensen die werken met mensen – professioneel, als vrijwilliger of privé. En dat doen wij nét even anders. Met onze diverse soorten trainingen kunt u zich ontwikkelen om uw werk in het vervolg nog beter te doen. Onze trainingen zijn allen gericht op communicatie en uiterst geschikt voor mensen die werken met mensen in de dienstensector, zorgverlening, mantelzorg of als vrijwilliger ergens aan het werk zijn.

Onze assertiviteitstraining

Iedereen komt weleens in nare (werk)situaties terecht waarin u zelfverzekerder zou willen reageren dan u nu normaliter doet. Soms vertonen mensen grensoverschrijdend gedrag dat kan uitmonden in verbale of fysieke agressie. Dat hoeft u niet toe te laten, maar om dergelijk gedrag een halt toe te roepen, moet u wel sterk in uw schoenen staan. Onze instinctieve reactie in een nare situatie is vechten of vluchten, maar dat is geen van beiden een optie wanneer u op de werkvloer staat. Dan is het juist belangrijk dat u kalm blijft, de touwtjes in handen houdt en weet hoe u zich moet weren indien echt nodig.

Tijdens de assertiviteitstraining ontwikkelt u uw persoonlijke weerbaarheid. Dat wil zeggen dat u allereerst leert om kalm te blijven. Dat is absoluut een vereiste als een situatie spannend wordt. Een coach leert u kalm te blijven door u ademhalingstechnieken en communicatieve vaardigheden te leren om potentiële conflicten te kunnen voorkomen met een kalme reactie. Wat leert u verder tijdens onze assertiviteitscursus?

  • U leert observeren en vroegtijdig signalen herkennen van verschillende soorten agressie en grensoverschrijdend gedrag;
  • U leert zelfverdediging;
  • U leert voorzorgsmaatregelen en over veiligheid en protocollen;
  • U leert samenwerken in noodsituaties (ideaal bij een training met collega’s);
  • U leert reflecteren op uw eigen (non-verbale) houding;
  • U oefent met cases uit uw eigen dagelijkse praktijk en zo bouwen we samen aan uw zelfvertrouwen en ervaring.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor onze training assertiviteit. Werk aan uzelf en ga alleen om samen met collega’s van start met de assertiviteitstraining. BartN Trainingen kan deze cursus incompany verzorgen voor zowel grote als kleine groepen medewerkers. Uw trainer wordt op uw vakgebied afgestemd, waardoor de trainer begrijpt in wat voor praktijksituaties u veelal terecht komt.

Meld u bij interesse voor de assertiviteitscursus aan contactformulier in te vullen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.