Het ontstaan van BartN Trainingen

Sylvia Barten-Jansen

“Mijn wieg stond in een familie vol zorgmedewerkers, zeelieden en ondernemers. Voor mij was het heel natuurlijk om op mijn zestiende de zorg in te gaan. Ik begon met schoonmaakwerk in de schoolvakanties en volgde later de interne opleiding tot ziekenverzorgende. Jarenlang vond ik het heerlijk om met cliënten en in een team te werken. Maar ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan: ik wilde meer en vooral betere zorg leveren.

Als verpleegkundedocent en coach kon ik de passie voor het vak overbrengen en leerlingen inspireren om de ‘best mogelijke zorg’ te bieden aan cliënten. Om die zorg naar een nog hoger niveau te brengen, ontwikkelde ik als projectleider een (gesubsidieerde) leerafdeling met een mix van BBL- en BOL-leerlingen. Dagelijks kwamen beoordelaars vanuit de ROC’s en het interne opleidingsinstituut de kwaliteit van zorg en leren monitoren.

Zelf zag ik, inmiddels leidinggevende van de afdeling, hoe snel de kwaliteit van de zorg verbeterde, de tevredenheid van medewerkers steeg en uiteindelijk ook de financiën positief eindigden. Na een reorganisatie werd ik manager, een uitdagende functie die ik zes jaar lang met plezier en soms frustratie uitoefende. Omdat mijn kwaliteit binnen het verandermanagement lag, kreeg ik zorglocaties onder mijn hoede waar een cultuur- of kwaliteitsomslag moest plaatsvinden. Samen met de medewerkers onderzocht ik hoe we de kwaliteit van zorg konden verbeteren zonder aan werkplezier in te boeten. De cliënt is immers het beste af met zorgmedewerkers die oprecht plezier hebben in hun werk!

In die tijd besteedde ik het coachen en trainen uit aan anderen. En besefte hoezeer ik zelf die taken mistte… Bij de volgende reorganisatie besloot ik daarom mijn ondernemerskant echt de ruimte te geven en definitief te kiezen waar ik het meest blij van word: inspireren, analyseren, nieuwe technieken en methodes ontwikkelen en invloed uitoefenen op werk- en zorgprocessen. Ik trok de stoute schoenen aan en gaf mijn dienstverband van inmiddels 28 jaar op voor een inschrijving als zelfstandig ondernemer bij de KvK. BartN Trainingen was geboren.”

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.