Training Muziek Ont-Zorgt

Ben jij klaar om de kwaliteit van het leven van cliënten aanzienlijk te verbeteren? Dan ben je hier op het goede adres. Op 21 november van 10u00 – 17u00 bij de Wijnzaak in Hoofdorp, daagt Mariska Pool van Stichting De Vrolijke Noot je uit om muziek tot een vast onderdeel te maken gedurende je werk. Deze training is geaccrediteerd met 6 punten vanuit het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Muziek is een enorm belangrijk onderdeel van ons leven en van het leven van zorgbehoevende mensen. Zo is muziek het laatste wat vertrekt uit het brein bij mensen met dementie, wordt contact tussen jou en de cliënt waardevoller, stimuleer je met muziek ook meer beweging en maak je jouw werk een stuk leuker! Meer weten over muziek in de zorg, lees deze blog eens!

Wat leer je?

  • Hoe je muziek kan inzetten om echt in contact te komen met mensen met dementie
  • Hoe je jouw cliënt, jezelf en iedereen in je omgeving gelukkiger maakt
  • Hoe je muzikaal kunt communiceren en het kunt inzetten in de dagelijkse zorg
  • Hoe je jouw muzikale en sociale vaardigheden kunt versterken

Voor wie is interessant?

Ben je een zorgprofessional en werk je in een zorginstelling? Dan is deze training eigenlijk onmisbaar! Maar ook als je een mantelzorger bent of het gewoon interessant vindt is dit iets waar je enorm veel van opsteekt.

Na de training

Ga je naar huis met een bewijs van deelname en kan jij muziek goed inzetten om echt in contact te komen met mensen met dementie.

Over de trainer

Mariska Pool, oprichter van Stichting De Vrolijke Noot, kwam er vroeger al achter dat muziek invloed heeft op het welzijn van mensen. Zo speelde ze voor haar opa en oma veel harp. Haar oma had Parkinson en ongeacht hoe erg het was – op muziek kon ze goed meebewegen. Ze speelt 3 à 4 keer in de week muziek in zorginstellingen, verpleegtehuizen, dagbehandelingen en meer.

Ze organiseerde onder andere Concert & College met hoogleraar Prof. Dr. Dick Swaab van de Universiteit van Amsterdam, waarbij ze een concert combineerde met een interessante presentatie over de werking van muziek op ons brein.

Aanmelden

Deelname kost €250,00 per persoon (excl. btw). Inclusief reader, koffie, thee, lunch en een inspirerende middag. Deze training is geaccrediteerd met 6 punten door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Het vindt plaats bij de Wijnzaak in Hoofddorp. Tot dan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]  

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.